Mesaj gönder
Haberler
Ev > Haberler > hakkında şirket haberleri Elektrikli motosiklet aküleri nasıl güvenle kullanılır?
Etkinlikler
Bize Ulaşın
86-0731-84282664
Şimdi İletişime Geçin

Elektrikli motosiklet aküleri nasıl güvenle kullanılır?

2023-08-10

hakkında en son şirket haberleri Elektrikli motosiklet aküleri nasıl güvenle kullanılır?

 

Bildiğimiz gibi, lityum pilin şarj sıcaklığı 0°C~45°C'dir ve lityum pilin boşaltma sıcaklığı -20°C~60°C'dir.Lityum pillerin hafıza etkisi yoktur, şarj edilerek kullanılabilir, ancak lityum pillerin aşırı deşarj edilemeyeceğine dikkat edilmelidir, aşırı deşarj çok büyük bir kapasite kaybına neden olur.NMC lityum pil tek güvenli çalışma voltaj aralığı 2,75 ~ 4,2V, LiFePO4 pil tek güvenli çalışma voltaj aralığı 2,5 ~ 3,65V'dir, bu voltaj aralığından daha düşük veya daha yüksek lityum iyonları pilde çok kararsız hale gelir ve hatta kazalara neden olur.Akünün güvenli aralıkta olduğundan emin olmak için özel bir şarj cihazına ihtiyacınız vardır, şarj işlemi için kurşun-asit şarj cihazını karıştırmayın.

 

Lityum pil uzun süre kullanılmadığında, orijinal performansını geri kazanması için altı ayda bir şarj edilmesi ve boşaltılması gerekir.Lityum pillerin kullanımdan önce yükün gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığı kontrol edilmelidir, yükün gereksinimlerini karşılamaması durumunda veya yüksek akım (1C'den fazla) pilin zarar görmesine veya ömrünün kısalmasına neden olur. pil.Lityum piller, yüksek veya düşük sıcaklıktaki ortamlarda sık kullanımdan kaçınır.Tercihen oda sıcaklığında, sıcaklık lityum pilin özellikleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

 

Lityum pil nasıl güvenle kullanılır?
Piyasadaki düşük fiyatlı lityum piller çoğunlukla demonte ve standart altı pil hücrelerinden kurulur, güvenlik riski büyüktür.Bu standart altı hücreler, lityum pillerin güvenlik sorunlarının ana nedeni olan standart altı BMS ile birleştirilir.

 

Lityum pil nasıl doğru kullanılır?
1, pil paketi ile eşleşen lityum pil şarj cihazının kullanımı.
2, lityum pil paketini yüksek güçlü elektrikli araçların yasa dışı modifikasyonunda kullanmayın.
3, lityum pilin uzun süre yüksek sıcaklıklara (≥ 65 ℃) maruz kalmasına izin vermeyin.
4, elektrikli otomobilde pil paketinin yüksek sıcaklığı nedeniyle sürüşten hemen sonra, şarj etmeden önce lütfen yaklaşık yarım saat doğal olarak soğumaya bırakın.
5, Lityum pil, lityum pil takımının ömrünü büyük ölçüde uzatmak için %20 ~ %90 SOC arasında kullanılabilir.
6, kış sıcaklığında lityum pil 15 ℃ sıcaklıktan daha düşüktür, elektrikli otomobil aralığının belirli bir miktarda büzülmesi normal bir olgudur.Sıcaklık yaklaşık 25 ℃'ye döndüğünde, elektrikli otomobilin menzili normale döner.

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite EV Pil Paketi Tedarikçi. telif hakkı © 2021-2024 ctsbattery.com . Her hakkı saklıdır.